Överlevarna: tre unga mödrar och deras otroliga historia om mod och överlevnad Prøvelyt

Överlevarna: tre unga mödrar och deras otroliga historia om mod och överlevnad

Prøv gratis

Överlevarna: tre unga mödrar och deras otroliga historia om mod och överlevnad

Forfatter:
Wendy Holden
Lydbog
E-bog

När de tre kvinnorna kom till Auschwitz var de alla gravida. Fortfarande omedvetna om varandras existens förflyttades de så småningom i krigets slutskede till det österrikiska förintelselägret Mauthausen. En resa som tog 17 dagar.
En av kvinnorna födde sitt barn strax före resan, den andra födde under resan och den tredje födde precis när hon nått Mauthausens grindar. Tack vare sina medfångar och vänliga människor i byarna och städerna de passerat på vägen dit – och trots extrem undernäring – hade kvinnorna mirakulöst klarat sig. Och det mest fantastiska av allt: deras barn överlevde.
Tre av barnen deltog i ceremonin som högtidlighöll den 65-åriga minnesdagen av befrielsen i Mauthausen. Utan att veta om det bar de på samma historia och det är här de träffas för första gången. Överlevarna är en berättelse om ofattbar grymhet, men också om mod, kärlek och medmänsklighet.

Sprog:
Svensk
Kategori:
Biografier
Originaltitel:
Born Survivors
Oversætter:
Kjell Waltman

Mere info om lydbogen:

Forlag:
Massolit förlag
Udgivet:
2020-07-04
Længde:
12T 29M
ISBN:
9789176796320

Mere info om e-bogen:

Forlag:
Massolit förlag
Udgivet:
2017-05-03
ISBN:
9789187785931

Lignende bøger

Hitta storyn som passar just dig

Henrik Karlsson

"Har precis startat en provperiod hos Storytel och det är det bästa jag någonsin gjort. Att lyssna ger mig full koncentration på boken samtidigt som jag kan pyssla med annat."

Birgitta Johansson

"Det bästa som har hänt mig på länge. Dessutom lyssnar jag på böcker som jag nog aldrig hade kommit mig för att läsa annars. Jag lyssnar i bilen, på promenaden eller när jag städar."

Birgitta Lindh

"Jag och min man delar familjeabonnemanget och har haft Storytel i 5-6 år. Vi är så nöjda med både appen och Readern. Här finns ett stort bokutbud som passar oss båda!"