PRØV 6 MÅNEDER TIL HALV PRIS Aktivér tilbud
487 Anmeldelser
3.78
Sprog
Svensk
Kategori
Historie
Længde
11T 54M

Nazisternas fruar: Tredje rikets mäktigaste kvinnor

Forfatter: James Wyllie Oplæser: Christian Arnet Lydbog og E-bog

Göring, Goebbels, Himmler, Heydrich, Bormann och Hess är namn synonyma med makt och inflytande i Tredje riket. Kanske är namnen Carin, Emmy, Magda, Margaret, Lina, Gerda och Ilse mindre bekanta ...
De är kvinnorna bakom de ökända männen – komplexa individer med distinkta personligheter som tjusades av Hitler och vars liv genomsyrades av nationalsocialistisk ideologi. Genom nazismens uppgång och fall älskade och förlorade kvinnorna, bildade familjer, grälade med sina män och varandra, medan de armbågade sig fram för att nå en position nära den mäktige Führern.
De har hittills setts som mindre viktiga, personer utan verklig betydelse, som om de var ovetande om sina mäns mordiska verksamheter, bortsett från bevisen som fanns överallt runt omkring dem: den stulna konsten som prydde deras väggar, slavarbetet som ägde rum i deras hem och koncentrationslägerprodukterna på deras bord.
I "Nazisternas fruar" beskrivs dessa kvinnor på djupet för första gången, och skickligt sammanflätas deras historier genom år av kamp, makt, förlust och förstörelse till efterkrigstidens förnekelse och självbedrägeri.

© 2021 Lind & Co (Lydbog) ISBN: 9789179951276 © 2021 Lind & Co (E-bog) ISBN: 9789179034832 Originaltitel: Nazi Wives: The Women at the Top of Hitler's Germany Oversætter: Jan Wibom

Opdag mere af