PRØV 6 MÅNEDER TIL HALV PRIS Aktivér tilbud
984 Anmeldelser
3.81
Sprog
Svensk
Kategori
Biografier
Længde
5T 16M

Ingemar Stenmark - mer än bara åk

Forfatter: Ulf Stenberg Oplæser: Christian Fex Lydbog og E-bog

I ”Ingemar Stenmark – mer än bara åk” sammanfattar Ulf Stenberg de omtumlande åren före och efter Ingemars genombrott. Som nyanställd på DN-sporten var Ulf först ut med att bevaka Ingemar Stenmark innan han slog igenom i norska Voss 1974. Därmed hade han ett försprång på två år ijämförelse med den lavin av svenska sportjournalister som brakade ned till Alperna efter Sveriges första seger i världscupen.

Det enorma mediepådraget bidrog till att Ulf Stenberg senare värvades som pressansvarig till landslaget och blev en del av dess innersta krets. Författaren, som med tiden också blev näravän med familjen Stenmark delar här med sig av oförglömliga anekdoter från och utanför skidbacken. Vi får läsa om riggade tävlingar, kroatiska terrorceller och om vad som hände bakom kulisserna, när den blyge tonåringen från Slalomvägen i Tärnaby blev Sveriges folkkäraste idol någonsin.

Med stor inlevelse ger Ulf Stenberg läsaren sin bild av vad som formade den unge vinnarskallen Stenmark. Det alpina underbarnets meritlista skulle komma att toppas av två OS-guld, fem VM-guld och 86 segrar i världscupen.

© 2017 Word Audio Publishing (Lydbog) ISBN: 9789175237527 © 2016 Ekerlids Förlag (E-bog) ISBN: 9789188193933

Opdag mere af