Främlingen Prøvelyt

Främlingen

Prøv gratis

Främlingen

Forfatter:
Elly Griffiths
Oplæser:
Angela Kovács
Lydbog
E-bog

Vald till ÅRETS BÄSTA KRIMINALROMAN i The Times! Ny fristående thriller av författaren bakom succéböckerna om Ruth Galloway


»Så oemotståndligt bra.« Lotta Olsson, DN


»Mitt hjärta bultar fortfarande. Gåshudsframkallande, smart och uppslukande... Jag älskar den!« Louise Penny


Clare Cassidy är inte främmande för mord. Åtminstone inte i teorin: Hon undervisar i litteratur, med skräckförfattaren R. M. Holland som specialintresse. En gång om året håller hon en kurs för att dryga ut lönekuvertet, där studenterna djupdyker i det mörka, sällsamma författarskapet.

En dag förenas teori och verklighet på ett brutalt sätt när en av Cassidys kollegor hittas död. Intill offret hittas en lapp med en rad av R. M. Holland. Polisen är övertygad: lösningen till det makabra mordet finns i böckerna.

Clare är skräckslagen över tanken på att mördaren skulle vara någon som hon känner - och konfronterar alla sina rädslor i sin privata dagbok. Anteckningarna blir ett sätt att härda ut.

Men så upptäcker hon en dag ett par okända rader i dagboken, skrivna med en handstil som inte är hennes: »Hej Clare. Du känner inte mig.«


ELLY GRIFFITHS [f. 1963] är en pseudonym för den brittiska kriminalförfattaren Domenica de Rosa, som belönats med bland annat Mary Higgins Clark Award och CWA Dagger in the Library Award. Hon debuterade med den hyllade romanen Flickan under jorden, som blev startskottet på serien om rättsarkeologen Ruth Galloway som nu sålt i över 3 miljoner exemplar. Främlingen [The Stranger Diaries] är Elly Griffiths första helt fristående spänningsroman.


»Främlingen är skriven med Griffiths sedvanliga värme och lätta hand, men har en genuint läskig kvalitet som kryper under huden.« Sunday Express


»En mångfacetterad och magnifikt läskig spänningsroman.« The Guardian


»Fullkomligt förtrollande. Originell och oförglömlig.« A. J. Finn, författare till Kvinnan i fönstret

Sprog:
Svensk
Kategori:
Thriller
Oversætter:
Carla Wiberg

Mere info om lydbogen:

Forlag:
Modernista
Udgivet:
2020-06-17
Længde:
12T 8M
ISBN:
9789178934713

Mere info om e-bogen:

Forlag:
Modernista
Udgivet:
2019-11-28
ISBN:
9789178930609

Lignende bøger

Hitta storyn som passar just dig

Henrik Karlsson

"Har precis startat en provperiod hos Storytel och det är det bästa jag någonsin gjort. Att lyssna ger mig full koncentration på boken samtidigt som jag kan pyssla med annat."

Birgitta Johansson

"Det bästa som har hänt mig på länge. Dessutom lyssnar jag på böcker som jag nog aldrig hade kommit mig för att läsa annars. Jag lyssnar i bilen, på promenaden eller när jag städar."

Birgitta Lindh

"Jag och min man delar familjeabonnemanget och har haft Storytel i 5-6 år. Vi är så nöjda med både appen och Readern. Här finns ett stort bokutbud som passar oss båda!"