4 MÅNEDER MED 50% RABAT! Aktiver tilbuddet
1614 Anmeldelser
3.85
Sprog
Svensk
Kategori
Krimier
Længde
13T 50M

Före fallet

Forfatter: Noah Hawley Oplæser: Martin Wallström Lydbog og E-bog

Hyllad spänningsroman från skaparen av tv-serierna Fargo och Bones

Den misslyckade konstnären Scott Burroughs brukar alltid ta färjan tillbaka till New York från Martha's Vineyard, men av en slump erbjuds han en ledig plats i den kände mediemogulen David Batemans privatjet. En kort stund efter take-off störtar planet ner i havet. Sex av passagerarna samt de tre besättningsmedlemmarna omkommer. Bara Scott och Batemans lille son, JJ, överlever.

De extraordinära omständigheterna kring deras överlevnad Scott räddar den lille pojken genom en närmast mirakulös simfärd in till land och det faktum att pojkens far var mycket förmögen och chef för en nyhetskanal, gör att Scott ofrivilligt hamnar i rampljuset. Tillsammans med den föräldralösa pojken sugs han upp i en malström av spekulationer, som snart överskuggar den officiella undersökningen av tragedin.

I kapitlen varvar författaren med ökad intensitet berättelsen om katastrofens fruktansvärda efterverkningar med närgångna personskildringar av planets passagerare och besättningen före olyckan. Vilka andra var med på planet? Var det verkligen en olycka? Vem är Scott Burroughs, egentligen?

© 2017 Massolit förlag (Lydbog) ISBN: 9789176791417 © 2017 Massolit förlag (E-bog) ISBN: 9789187783906 Oversætter: Christian Ekvall

Opdag mere af