Den underjordiska järnvägen (lättläst) Prøvelyt

Den underjordiska järnvägen (lättläst)

Prøv gratis

Den underjordiska järnvägen (lättläst)

Forfatter:
Colson Whitehead
Oplæser:
Odile Nunes
Lydbog
E-bog

Cora lever ett svårt liv som slav på en bomullsplantage i amerikanska södern. Caesar, som också är slav, föreslår att de ska rymma tillsammans. Cora säger motvilligt ja.

Nu börjar Coras kamp för att bli fri. Hon flyr från stat till stat via en underjordisk järnväg. Den onde slavjägaren Ridgeway är henne på spåren. Han vill krossa henne och järnvägen som gjort flykten möjlig.

I verkligheten var den underjordiska järnvägen ett nätverk som skyddade och hjälpte slavar. I boken har den tagit formen av en riktig järnväg. Genom Coras resa mot friheten berättas slaveriets historia, men även Amerikas. Cora får möta mycket grymhet på vägen, men också godhet och stor mod.

Hanna Wallsten har bearbetat boken till lättläst.

Sprog:
Svensk
Kategori:
Romaner
Originaltitel:
The underground railroad
Oversætter:
Hanna Wallsten

Mere info om lydbogen:

Forlag:
Bokförlaget Hedvig
Udgivet:
2021-01-29
Længde:
3T 16M
ISBN:
9789179711191

Mere info om e-bogen:

Forlag:
Bokförlaget Hedvig
Udgivet:
2021-01-29
ISBN:
9789179710804

Lignende bøger

Hitta storyn som passar just dig

Henrik Karlsson

"Har precis startat en provperiod hos Storytel och det är det bästa jag någonsin gjort. Att lyssna ger mig full koncentration på boken samtidigt som jag kan pyssla med annat."

Birgitta Johansson

"Det bästa som har hänt mig på länge. Dessutom lyssnar jag på böcker som jag nog aldrig hade kommit mig för att läsa annars. Jag lyssnar i bilen, på promenaden eller när jag städar."

Birgitta Lindh

"Jag och min man delar familjeabonnemanget och har haft Storytel i 5-6 år. Vi är så nöjda med både appen och Readern. Här finns ett stort bokutbud som passar oss båda!"