PRØV 14 DAGE GRATIS Aktiver tilbuddet
4920 Anmeldelser
4.01
Serie
Del 7 af 11
Sprog
Svensk
Kategori
Krimier
Længde
8T 19M

De bortglömda

Forfatter: Sara Blædel Oplæser: Alexandra Rapaport Lydbog og E-bog

De bortglömda är Sara Blædels sjunde bok om kriminal­inspektör Louise Rick. Nu nylanseras hon i Sverige med kriminalromanen som blivit enhälligt hyllad av kritikerna i hemlandet och anses vara hennes bästa hittills.

I en skog nära Hvalsø hittar en skogshuggare liket efter en kvinna, men vem är hon? Ett stort ärr över halva ansiktet borde göra det lätt att identifiera henne, men ingen har anmält henne saknad och hon matchar ingen i polisens efterlysningsregister. Efter fyra dagar har kriminalinspektör Louise Rick inte kommit någonstans med utredningen. Först när hon beslutar att offentliggöra ett foto på kvinnan får man ett spår att gå på: En äldre dam hör av sig och menar att det måste vara Lisemette, en förståndshandikappad kvinna som hon för många år sedan tog hand om på en av mentalvårdens institutioner. När Louise kontaktar den nu nedlagda institutionen väntar dock en överraskning. Det visar sig att dåtiden och nutiden har en oväntad förbindelse, och när mördade och våldtagna kvinnor börjar hittas i skogen i samma trakt får Louise plötsligt bråttom att utreda vad som hänt innan det är för sent. Utredningen river upp gamla sår, även för Louise som tvingas konfronteras med händelser som hon gjort allt för att glömma.

© 2012 Massolit förlag (Lydbog) ISBN: 9789186649951 © 2014 Massolit förlag (E-bog) ISBN: 9789186649968 Originaltitel: De glemte piger Oversætter: Ninni Holmqvist

Opdag mere af